Blog

Mijn Burlesque Naam Fay Loren

17 september 2024

Vaak krijg ik de vraag hoe ik bij mijn burlesque naam Fay Loren ben gekomen. In dit blog neem ik je mee in hoe ik mijn stage naam uitkoos. En wat de achtergrond is van mijn naam.

Fay Loren is een combinatie van 2 namen. De naam Fay kreeg ik bij mijn geboorte. Mijn moeder is fan van de feministische schrijfster Fay Weldon en geïnspireerd voor het verhaal van King Arthur. Wiens half zus Morgan Le Fay heet. In de verhalen van King Artur is Morgan Le Fay een godin, soms afgebeeld al heks en dan weer als elf. Mijn moeder besloot mij deze naam te geven en daar ben ik haar tot de dag van vandaag nog dankbaar voor! Vernoemt worden naar een feministische schrijfster en krachtige godin is toch best tof als burlesque artiest.

Ik ben zelf heel trots op de naam Fay! Omdat die al heel glamorous en internationaal klink heb ik besloten deze ook te gebruiken als Burlesque stage naam.

 

Herkomst van de naam Fay

 

De naam Fay is Engels en eigelijk een afkorting van Fairy/Faerie, dat fee of elf betekent. Maar er wordt ook wel eens gezegd dat het komt van Faith. Alhoewel de naam in Nederland nog niet zo lang voorkomt wordt die in Engelstalige landen al gebruikt sinds 1800. Ik kom nog steeds maar zelden andere mensen tegelijk met dezelfde naam.

Omdat niet iedereen weet hoe je Fay schrijft heb ik hieronder een lijstje gemaakt met andere manieren waarop de naam Fay te schijven is met dezelfde uitspraak:

  • Fee Burlesque
  • Fae Burlesque
  • Faye Burlesque
  • Fey Burlesque
  • Faey Burlesque

 

Loren mijn burlesque achternaam

 

De naam Loren heb ik zelf gekozen. Toen ik 16 was kwam ik voor het eerste in aanraking met burlesque. Vanaf dat moment wist ik: Ik wordt ook burlesque artiest!

Maar toen moest ik natuurlijk wel een volledige artiesten naam kiezen. Want alleen Fay is niet genoeg. Als jonge vrouw wist ik toen al dat ik voor een naam wilde gaan die chique klinkt maar niet overduidelijk alleen voor burlesque gebruikt kan worden, en vooral ook mijn zakelijke klanten niet te veel afschrikt. Zo kwam ik bij de naam Fay Loren. Een naam als Dirty Martini vindt ik echt fantastisch! Maar was niet de vibe waar ik naar opzoek was.

Dus toen ben ik door allemaal engelse namen lijstjes gegaan online. En probeerde ik iedere naam uit in combinatie met “Fay”. Haha ja ik weet het, klinkt niet zo creatief. maar wel wel effectief. Zo kwam ik uiteindelijk bij de naar Loren uit. Toen ik de combinatie van deze twee namen had gemaakt wist ik direct dat ik voor de naam Fay Loren wilde gaan!

Het was eigelijk was later, toen ik de naam ging googlede dat ik me realiseerde dat het ook de achternaam is van de prachtige filmster uit de jaren 50 Sophia Loren.

Maar ook Loren wordt nog wel eens anders geschreven, onder anderen als
Lauren, Lorren, Loran.

Ik schrijf natuurlijk dit blog om wat meer overmijzelf te vertellen, maar heb ook gelijkt de kans gepakt om iedereen die mijn naam verkeert intikt op google toch op mijn website te laten komen 😉

Wil je meer over bij weten of mij boeken voor een feest of evenement?
Naam dan Contact op.

Fay Fey Fae Burlesque